torsdag 10 oktober 2019

Amazonas och Inkaleden - En resa i Peru 2019 -> Dag 5 Onsdag 18 september

Refugio Amazonas Lodge Tambopata -> Puerto Maldonado -> Cusco

Som vanligt är det tidig uppstigning och vår sista frukost på lodgen. När Adam skulle packa sin ryggsäck visade det sig att han fått en kompis i forma av en liten Opossum. Hade Adam inte kollat igenom sin ryggsäck hade den nog följt med till säkerhetskontrollen 😊. Idag ska vi ta oss med flyg till Cusco. Först tar vi oss tillbaka till Puerto Maldonado för att packa om våra väskor. Puerto Maldonado är en konstig stad. Den består nästan bara av små eländiga hus och känslan av fattigdom finns där direkt när man kommer in i samhället. För oss blir det ett kort stopp på Rainforest Expeditions kontor i Puerto Maldonado innan vi skjutsas vidare till flygplatsen. Flyget blev försenat ca: 3 timmar så vi fick ta en lunch på flygplatsen och försöka roa oss så gott det nu gick. Det var nog den dyraste och tråkigaste måltiden man kan finna i Puerto Maldonado men så blir det när en ensam kock har monopol. Man blir lite mosig i huvudet av allt flyg och tidiga mornar så jag kommer inte ihåg om vi fick nåt på flyget.
Sent omsider kom vi i alla fall till Cusco, huvudorten för Inka sen hundratals år. Vår välkomst-kommitté hade gett upp fler gånger så vi lyckades med en hjälpsam polis få dom att komma till flygplatsen ännu en gång. Väl framme på hotellet packade vi upp alla väskor och försökte torka våra fuktiga kläder. Jag kan ha nämnt det tidigare men tål att upprepas, det var 35 grader varmt och jäkligt fuktigt i regnskogen så det mesta var rejält fuktigt. Vi lyckades få ihop 7 kg tvätt som vi lämnade in på en liten butik/tvätt. Adam fick inte med sig sin opossum till Cusco men väl en påse full med myror. Dom hade letat sig in i Adams fuktiga kylpåse där han hade allergisprutorna när vi var i regnskogen.
Ibeth, som hämtade oss på flygplatsen gav oss en del tips på sevärda ställen och bra restauranger. Vi gav oss iväg till Plaza de Armas  och restaurang Limo för att äta middag. Vi hann med lite barhäng innan maten serverades. Barhänget fick bli utan alkohol eftersom rekommendationen är att undvika alkohol när man ska vänja sig vid hög höjd. Det fick bli vatten, juice och se på när kockarna fixade till fiskrätterna. Adam är mer vågad och gav sig på sushi direkt. Min och Maries mage vill ha nåt mer tillagat. En kort kvällspromenad tillbaka till hotellet och direkt i säng 😴.


En flyende Opossum

Lyckliga efter tre dagar i Refugio Amazonas Lodge

Vi kommer att sakna regnskogen

Ett typiskt hus i Puerto Maldonado

Bar i Puerto Maldonado

Lunch på flygplatsen i Puerto Maldonado

Framme i Cusco

Cusco vid Plaza de Armas. Restauranger på hyllplanet :-)

Cusco - kolla in bergssluttningen i bakgrunden

Pachacutec stoltserar vid Plaza de Armes

Ny mössa till vintern

Kläder på tork i hotellrummet

Snygg bar på restaurang Limo i Cusco

Våghalsiga Adams middag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar